Uporabljate kaj čičeriko? To je res vsestransko uporabna stročnica, sploh če se moraš izogibati glutenu. Največkrat se jo uporablja v slanih jedeh, jaz pa sem jo tokrat uporabila v sladici.
Ti mufini so tako zdravi, da jih skoraj ne moremo šteti za sladico. Dobri so pa tudi tako, da sta jih otroka pojedla kot bi rejel keks.
Vse kar potrebujete je kuhana čičerika, jajce (jaz sem uporabila luščine indijskega trpotca), kakav, kokosov sladkor, kokosovo olje in vinski kamen. Vse naveden sestavine zmiksamo v multipraktiku, nadevamo v posodice za mufine in pečemo na 180°C, 25minut.
Masa je zelo gosta, ne sme biti tako tekoča, kot je drugače za mufine.
Če je masa presuha, dodate še malo rastlinskega napitka ali mleka.
Za 12 mufinov potrebujemo:
- 220g kuhane čičerike (lahko tudi fižola)
- 1 žlico luscin indijskega trpotca prelijemo s 45g vode (lahko pa uporabite 1 jajce)
- 50g kokosovega olja
- 50g kokosovega sladkorja
- 40g kakava
- 1 žlička vinskega kamna
Ti mufini so tako zdravi, da jih skoraj ne moremo šteti za sladico. Dobri so pa tudi tako, da sta jih otroka pojedla kot bi rejel keks.
Vse kar potrebujete je kuhana čičerika, jajce (jaz sem uporabila luščine indijskega trpotca), kakav, kokosov sladkor, kokosovo olje in vinski kamen. Vse naveden sestavine zmiksamo v multipraktiku, nadevamo v posodice za mufine in pečemo na 180°C, 25minut.
Masa je zelo gosta, ne sme biti tako tekoča, kot je drugače za mufine.
Če je masa presuha, dodate še malo rastlinskega napitka ali mleka.
Za 12 mufinov potrebujemo:
- 220g kuhane čičerike (lahko tudi fižola)
- 1 žlico luscin indijskega trpotca prelijemo s 45g vode (lahko pa uporabite 1 jajce)
- 50g kokosovega olja
- 50g kokosovega sladkorja
- 40g kakava
- 1 žlička vinskega kamna
Ni komentarjev:
Objavite komentar