ponedeljek, 9. maj 2016

Ribji polpeti brez jajc, mleka in glutena

Ribji polpeti so super enostavni za pripravo in vedno, ko jih naredim, se sprašujem zakaj jih ne naredim večkrat. Lahko jih naredite tudi več in potem zamrznete.
Uporabimo lahko praktično katerokoli ribo, samo da v njej ni več kosti. Jaz največkrat uporabim sveže fileje lososa ali zanrznjene fileje osličev.
Najprej skuhamo krompir, ki ga pripravimo, kot da bomo delali pire. Medtem, ko se krompir kuha, na hitro popražimo por. Dovolj je, da malo uvene.
 Narežemo dimljenega lososa, ta nam da dover okus in poskrbi za slanost, tako da dodatno soljenje ni potrebno. Narežemo tudi svežo ribo. Ko je krompir kuhan ga odcedimo in ga damo skupaj z vsemi ostalimi sestavinami v multipraktik.
 Zmeljemo v gladko maso oziroma lahko pustimo še nekaj koščkov. Če je masa zelo mokra, dodamo še žlico riževe moke.
Iz mase oblikujemo male polpete, ki jih pred pečenjem v ponvi še malo pomokamo v riževi moki. Tako so bolj hrustljavi.
Slikce pečenih pa nazalost nisem uspela slikat.

Sestavine :
- 400g sveže ribe
- 100g dimljene ribe
- 1 večji krompir
- 1 skodelica narezanega pora

Ni komentarjev:

Objavite komentar