Ker je ravno čas češenj in ker zaradi vsakodnevnega dežja le-te pokajo in gnijejo,je najboljše jih porabiti za peko.
Jaz vedno delam češnjev zavitek s kremo iz jajc, masla, sladkorja in smetane. A kaj, ko je na vse te stvari sin alergičen.
Zato sem zanj naredila brezglutensko, vegansko varianto mojega običajnega češnjevega zavitka.
Testo vedno zamesim kar v multipraktiku, ker je tako najmanj packarije in zelo hitro si konec. Uporabila sem schar moko za kruh, vegansko margarino, vodo, luščine indijskega trpotca in sol. Testo je potem počivalo pol ure. Razvaljala sem ga na rahlo pomokani silikonski podlogi, ker ga je tako najlažje zaviti.
Kremo sem naredila tako,da sem stepla kokosovo olje, riževo smetano in kokosovsladkor. Še boljše bi bilo s kokosovo smetano za stepanje, a je nažalost nisem imela nič doma.
Torej testo razvaljamo, namažemo s kremo,potresemo s češnjami, zrolamo,damo v namaščen pekač in še po vrhu namažemo s preostankom kreme ali pa z malo olja.
TESTO :
- 150g brezglutenske moke
- 25g veganske margarine
- 100ml vroče vode
- 1 polna žlička luščin indijskega trpotca
- Ščep soli
KREMA:
- 70g veganske smetane
- 40g kokosovega olja
- 20g kokosovega sladkorja
- 150g izkoščičenih češenj
Pečemo 45minut na 180°C
Jaz vedno delam češnjev zavitek s kremo iz jajc, masla, sladkorja in smetane. A kaj, ko je na vse te stvari sin alergičen.
Zato sem zanj naredila brezglutensko, vegansko varianto mojega običajnega češnjevega zavitka.
Testo vedno zamesim kar v multipraktiku, ker je tako najmanj packarije in zelo hitro si konec. Uporabila sem schar moko za kruh, vegansko margarino, vodo, luščine indijskega trpotca in sol. Testo je potem počivalo pol ure. Razvaljala sem ga na rahlo pomokani silikonski podlogi, ker ga je tako najlažje zaviti.
Kremo sem naredila tako,da sem stepla kokosovo olje, riževo smetano in kokosovsladkor. Še boljše bi bilo s kokosovo smetano za stepanje, a je nažalost nisem imela nič doma.
Torej testo razvaljamo, namažemo s kremo,potresemo s češnjami, zrolamo,damo v namaščen pekač in še po vrhu namažemo s preostankom kreme ali pa z malo olja.
TESTO :
- 150g brezglutenske moke
- 25g veganske margarine
- 100ml vroče vode
- 1 polna žlička luščin indijskega trpotca
- Ščep soli
KREMA:
- 70g veganske smetane
- 40g kokosovega olja
- 20g kokosovega sladkorja
- 150g izkoščičenih češenj
Pečemo 45minut na 180°C
Ni komentarjev:
Objavite komentar