Ker je ravno velikonočni čas sem se odločila, da poskusim speči potico, ki jo bo lahko jedel tudi naš alergik.
Testo je podobno tistemu za kruh, samo malo sem ga priredila. Čokoladni namaz, pa je takšen kot pri čokoladni torti. Dateljne je potrebno namočiti vsaj kakšne pol ure prej, še bolje malo več
Najprej zamesiš testo. Moke natehtaš v posodo, dodaš kvas, sol, mleta semena in priliješ toplo riževo mleko v katerem si raztopil tudi kokosovo olje. Medtem, ko testo počiva pa narediš še čokoladni namaz. Ta vzame še največ časa, da narediš res kremastega. Moj blender si kar vzame čas, da opravi svoje delo.
Ko je čokoladni namaz pripravljen, razvaljaš testo. Najbolj enostavno je, da valjaš na silikonski podlagi, ker se nič ne prijema gor, pa še lepo se potem potico zrola.
Razvaljaš čim bolj na tanko. Namažeš z namazom. Bolj bo na debelo namazano, bolj bodo vsi zadovoljni in bolj bo potica sočna.
Potico zrolaš in če uporabljaš silikonsko podlago, jo kar s podlago vred prestaviš v pekač.
Potico pustiš počivati in vzhajati 30-60 minut. Nato jo pečeš v predhodno ogreti pečici 40 minut na 180°C.
Brezglutenska čokoladna potica brez jajc, brez mleka, brez dodanega sladkorja in brez oreščkov
Sestavine:
- 125g schar moke za kruh
- 25g kokosove moke
- 50g riževe moke
- 1 žlica mletih lanenih semen
- 1 žlica mletih semen indijskega trpotca
- 1 vrečka suhega kvasa
- 2,5 dcl riževega mleka
- 25g kokosovega olja
- Šcepec soli
Čokoladni namaz:
- 250g dateljev
- 40g kokosovega olja
- 30g presnega kakava
- Po potrebi dolivamo še vodo, v kateri so se namakali datlji
Testo je podobno tistemu za kruh, samo malo sem ga priredila. Čokoladni namaz, pa je takšen kot pri čokoladni torti. Dateljne je potrebno namočiti vsaj kakšne pol ure prej, še bolje malo več
Najprej zamesiš testo. Moke natehtaš v posodo, dodaš kvas, sol, mleta semena in priliješ toplo riževo mleko v katerem si raztopil tudi kokosovo olje. Medtem, ko testo počiva pa narediš še čokoladni namaz. Ta vzame še največ časa, da narediš res kremastega. Moj blender si kar vzame čas, da opravi svoje delo.
Ko je čokoladni namaz pripravljen, razvaljaš testo. Najbolj enostavno je, da valjaš na silikonski podlagi, ker se nič ne prijema gor, pa še lepo se potem potico zrola.
Razvaljaš čim bolj na tanko. Namažeš z namazom. Bolj bo na debelo namazano, bolj bodo vsi zadovoljni in bolj bo potica sočna.
Potico zrolaš in če uporabljaš silikonsko podlago, jo kar s podlago vred prestaviš v pekač.
Potico pustiš počivati in vzhajati 30-60 minut. Nato jo pečeš v predhodno ogreti pečici 40 minut na 180°C.
Brezglutenska čokoladna potica brez jajc, brez mleka, brez dodanega sladkorja in brez oreščkov
Sestavine:
- 125g schar moke za kruh
- 25g kokosove moke
- 50g riževe moke
- 1 žlica mletih lanenih semen
- 1 žlica mletih semen indijskega trpotca
- 1 vrečka suhega kvasa
- 2,5 dcl riževega mleka
- 25g kokosovega olja
- Šcepec soli
Čokoladni namaz:
- 250g dateljev
- 40g kokosovega olja
- 30g presnega kakava
- Po potrebi dolivamo še vodo, v kateri so se namakali datlji
Ni komentarjev:
Objavite komentar