petek, 11. marec 2016

Njoki brez mleka, jajc in glutena

Kadar mi ostane kaj pire krompirja vedno pripravim njoke. Tokrat mi je ostalo še malo špinače, zato so nastali špinačni njoki.
 Potrebujete :
- 1 skodelico pire krompirja
- 3 žlice kuhane, pasirane špinače
- 2-3 žlice brezglutenske moke
- Po potrebi žlička ali dve rizeve/ovsene/sojine smetane

 Vse naštete sestavine zmešamo. Če je presuho dodamo smetano, če je premokro pa malo moke. Masa ne sme biti presuha, se mora še lepiti na prste. Temu se izognemu tako, da si pomokamo prste.
 Za omako sem tokrat uporabila:
- Brokoli (količine za skodelico)
- sojino smetano
- Nekaj rezin dimljene slanine
- Čebulo
- Sezam
Brokoli sem skuhala na sopari, na žlici olja sem popražila na drobno narezano čebulo in slanino, po nekaj minutah sem dodala še soparjen brokoli, žlico ali dve sezama in na koncu zalila s smetano. Ko se smetana zagraje, je omaka končana in vanjo vmešamo še njoke.
Slikce končane jedi res niso najbolj privlačne, je pa okus res fenomenalen.


Ni komentarjev:

Objavite komentar