torek, 8. marec 2016

Pohanje brez jajc, mleka in glutena

Sin je tako, kot večina otrok, velik ljubitelj pohanih zrezkov. In ko so mu ugotovili alergijo na jajca, še ni bilo težav s pohanjem, ko pa so potrdili še alergijo na gluten, mleko in oreščke, pa je nastal resen problem kako za vraga pohati.
Schar (ponudnik brezglutenskih izdelkov) me je takoj na začetku razočaral, ker njihove drobtine vsebujejo jajca. Na srečo, pa jajc ne vsebujejo njihovi kruhi, zato mi ni preostalo drugega, kot da sama naredim drobtine. Kruh sem narezala na manjše koške, ga na zraku posušila in nato zmlela v multipraktiku.
 Da umažem čim manj posode, narejene drobtine stresem kar nazaj v to vrečko, tako da zadnja faza pohanja poteka kar v vrečki.
 Za pripravo potrebujemo:
- telečje zrezke
- brezglutensko moko
- brezglutenske drobtine (kruh)
- ščepec kurkume
- sol
- kokosovo olje (za cvrtje)
V globokem krožniku zmešamo 2 žlici brezglutenske moke, ščepec kurkume in 3-4 žlice vode. Masa mora biti bolj gosta, kot je masa za palačinke. Po potrebi dodamo še vode ali moke.

Zrezke potolčemo in nasolimo, jih pomočimo v mešanico moke in vode ter nato še povaljamo v drobtinah in ocvremo v kokosovem olju.
Nas vse, so ti zrezki ZELO pozitivno presenetili, ker so res dobri in jim sploh ni videti ali okusiti, da so brez ključnih sestavin za pohanje. 


1 komentar: